Foto: Mikael Nilsson/SVT

Företagslokal i Malmö totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En lagerlokal på en gård i Södra Sallerup i Malmö, totalförstördes i en brand natten till onsdagen. Byggnaden tillhör ett byggföretag och gick inte att rädda. Branden utreds som mordbrand.

– Byggnaden var helt övertänd när vi kom fram, så den kommer att få brinna ner. Vi har lagt fokus på övriga byggnader på gården, samt en del hus i närområdet som vi skyddar från gnistregn och värmestrålning, säger Torbjörn Krokström inre befäl på räddningstjänsten.

Larmet kom in strax innan 02.00, natten mot onsdag. Räddningstjänst från sex stationer deltog i släckningsarbetet.

Det övertända huset bedöms vara ett 40-tal meter långt och har använts som lager för byggmaterial, uppger räddningstjänsten. En liknande gårdsbyggnad står precis intill och flera villor ligger en bit bort.

– Polisen har varit runt och väckt alla boende så att de håller koll på sina hus själva också, säger Torbjörn Krokström.

Det är är ännu oklart om branden är anlagd eller inte. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand och kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

Ingen person har kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.