En brandbil i röd och gul färg står i förgrunden, med en stege fällande. I bakgrunden syns en ambulans i blått och gult, samt flera människor som samlas vid en flerfamiljsbyggnad. Scenen antyder en pågående nödsituation med en tydlig närvaro av räddningstjänst och ambulanspersonal.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 85-årsåldern vårdas på sjukhus. Foto: Caroline Martos/SVT

Man allvarligt skadad efter lägenhetsbrand i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades till en brand i ett flerfamiljshus på Katrinelund i Malmö klockan 16 på tisdagen. En man är förd till sjukhus med ambulans och hans skador bedöms som allvarliga.

Polisen utreder omständigheterna till hur branden uppstått.

Men enligt Sydsvenskan ska branden ha startat i sovrummet. Rökdykare tog sig in via trappuppgången och bar sedan ut den skadade mannen till ambulanspersonalen.

– Räddningstjänsten har lämnat platsen, släckningsarbetet är klart och ambulansen är inte längre kvar, säger SOS alarms presstjänst vid 17.15.

Man i 85-årsåldern

Det ska bara ha befunnit sig en person i bostaden när branden startade, meddelar polisens presstalesperson Filip Annas.

Enligt Region Skåne rör det sig om en man i 85-årsåldern. Han inkom till sjukhuset med allvarliga skador.

Enligt SVTs reporter på plats är det minst fem brandbilar som ryckt ut. Ambulansen ska också ha lämnat platsen med sirenerna på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.