Foto: Mikael Nilsson / Ebba Torstensson

Man anhållen efter Alnarpsbranden: ”Stärkta misstankar”

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand utbröt i en byggnad på Lantbruksuniversitetet i Alnarp under natten mot onsdag. Under morgonen grep polisen en 27-årig man som nu är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordbranden.

Brandlarmet på Lantbruksuniversitetet i Alnarp utlöstes klockan 04.11 på onsdagsmorgonen. När räddningstjänsten kom till platsen var en byggnad övertänd.

I samband med branden kraftsamlade polisen med bland annat personkontroller i och utanför Lund. Vid 5:30-tiden greps en 27-årig man. Vid 11.00 beslöt jouråklagare Louise Jangvert att anhålla den misstänkte mannen.

– När vi samtalade med honom föreföll han intressant och då bestämde vi oss för ett gripande. Sedan stärktes misstankarna mot mannen och därför är han nu anhållen, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson på polisen.

Ingår i Operation Gnista

Branden i Alnarp ingår nu i polisens utredning ”Operation Gnista” som hanterar de bränder som varit i och kring Lund.

– Branden har inträffat i en kranskommun och på ett specifikt ställe som förefaller vara utvalt och är med största sannolikhet anlagd, säger Ewa-Gun Westford.

Nedbrunnen till marken

Det är en större byggnad som har brunnit ner där det mestadels var förråd och en del förvaring av post. Inga personer kom till skada. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.