När polisen slog till mot mannens hem beslagtogs datorer, mobiltelefoner och hårddiskar. I ett kuvert i nattduksbordet hittades drygt 94 000 kronor i kontanter.
I förhören nekar mannen till brott och påstår att det finns någon annan högre upp i hierarkin som i själva verket ligger bakom pirat-tv-tjänsten. Ur förhören:
Har du kontrollerat med tv-bolagen om ni får återsända?
– Nej.
Har du betalat något för rättigheterna?
– Nej .
Har du några tankar kring detta?
– Ja, det är inte bra. Man fick ju en tankeställare.
Omkring 4000 kunder
Enligt förundersökningen har uppemot 4000 personer varit registrerade som användare. Kunderna kunde komma åt hundratals filmer och tv-serier, som till exempel filmerna Emil i Lönneberga, Tårtgeneralen och En man som heter Ove.
Pengarna Bromöllabon tjänade betalades i kryptovalutan bitcoin, motsvarande närmare 1,5 miljoner kronor. Polisen har lyckats beslagta bitcoins som uppskattas vara värda 358 000 kronor. Polisens tekniker har också gjort flera misslyckade försök att låsa upp en så kallad kryptoplånbok som tros vara kopplad till ytterligare bitcoin-tillgångar.
Bromöllabon säger att han inte vill uppge pinkoden när polisen frågar honom i förhören.
Disney och SF kräver miljoner i skadestånd
Rättighetsalliansen som representerar flera stora filmbolag, bland annat Nordisk film och SF, kräver skadestånd av den åtalade Bromöllabon. De har begärt att 13,5 miljoner kronor ska säkras, men exakt skadeståndsbelopp är ännu inte fastställt.
– Illegal IPTV är ett stort problem och orsakar rättighetshavarna stora skador. Vi arbetar mycket aktivt och fokuserat mot den här typen av tjänster. Som konsument ska man akta sig för att köpa illegal IPTV, då man bidrar till brottet och själv riskerar att begå intrång, säger Sara Lindbäck på Rättighetsalliansen.