Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mohamad Ibrahim stänger av elen till kylskåpen med läsk under natten och släcker ner i butiken. Hör mer om hans vardag och oro i klippet ovan. Foto: Carolina Svalbacke/ SVT

Han kämpar för att hålla kvartersbutiken i Malmö vid liv: ”Varje dag tänker jag på fakturorna”

Uppdaterad
Publicerad

Det är utmanande tider för butiksägaren Mohamad Ibrahim på Seveds plan i Malmö. Först blev han tvungen att lägga ner köttförsäljningen, på grund utav att priserna steg. Nu släcker han ner i butiken och bävar inför kommande el-fakturor.

– Idag betalar jag bara mina fakturor, jag tjänar inga pengar, suckar Mohamad Ibrahim över butiksdisken.

För att locka fler kunder har han numera öppet två timmar längre än vanligt, och stänger vid midnatt. Han märker hur kundernas köpkraft minskat. Chokladkakor som säljs i paket delar han på, för att barnen ska ha möjlighet att köpa sig något gott för några kronor.

Elpriserna i Skåne

”Känner oss ensamma”

Och framtiden är oviss. Nu hoppas han på ekonomiskt stöd till småföretagare. Han känner andra små butiksägare som kämpar.

– Vi känner oss ensamma. Vi försöker hålla företaget vid liv, men gör de ingenting kommer vi tyvärr behöva stänga.

Hör Mohamad Ibrahims tankar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elpriserna i Skåne

Mer i ämnet