Ett beslut som rört upp känslor hos hässleholmsborna.
– I morse klockan 06.10 beträdde jag paviljongen. Vi har tänt upp marschaller och vi tänker avlösa varandra och stå här fram till jul, säger Evert Storm, en av paviljongaktivisterna till SVT Nyheter Skåne.
Musikpaviljongen byggdes året efter regementet kom till staden 1908. Enligt Evert Storm är musikpaviljongen en unik del av den gamla garnisonstadens historia med höga kulturhistoriska värden.
– Jag har många minnen härifrån och jag har lyssnat på många konserter. Det är många som har framträtt här, till exempel operettsångerskan Sonja Stjernquist. Förr var det alltid lunchmusik på paviljongen varje dag under sommaren, säger Evert Storm.
Stadshistoria versus byggplaner
Paviljongockupanterna har och har haft många idéer under åren för vad musikpaviljongen kan och skulle kunna användas till.
– Under hela hösten har vi haft arrangemang med musik, tal och teater och vi har sökt tillstånd om att få göra fler evenemang. Men det finns en byggare med långt framskridna planer på att bygga ett femvåningshus här istället. Vi undrar vad som är änden på snöret i den här historien, säger Evert Storm.
Under helgen höll även tre arborister föredrag om de hundraåriga träden i Officersparken, lindar och avenbokar som nu hotas av kommunens planer.
SVT Nyheter Skåne har sökt tekniska nämndens ordförande Lars Olsson (C), för en kommentar till beslutet om flytt av musikpaviljongen i Hässleholm.