En delad bild som visar två scener. Den vänstra sidan visar en person som står på en gångväg framför en byggnad, klädd i en svart jacka. Den högra sidan visar en fågelperspektivvy över ett område med flera flerfamiljshus och grönska runtomkring.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ibrahim Taha är engagerad i föreningslivet på Rosengård och bor där sedan cirka 20 år tillbaka. Efter dödsskjutningen i slutet av augusti märkte han att färre unga vistades utomhus. Foto: SVT

Färre barn ute efter dödsskjutning på Rosengård

Publicerad

Efter dödsskjutningen på Rosengård i augusti minskade antalet barn på gatorna. Polisen menar att det bara var en tillfällig förändring strax efter händelsen.

Ibrahim Taha är engagerad i föreningslivet på Rosengård och bor där sedan cirka 20 år tillbaka. Efter dödsskjutningen i slutet av augusti märkte han av effekterna. Detta då antalet barn minskade på gatorna på kvällstid på Herrgården där mordet skedde. Föräldrar har också större koll på sina barn, uppger han.

– Vi som har bott i Rosengård ett tag vet att dessa typer av händelser har normaliserats över tid men att detta var en så pass extrem händelse att vi märker att föräldrarna är lite mer försiktiga än vad de har varit tidigare, säger han.

Rosengårds kommunpolis Malin Morän säger till SVT Nyheter Skåne att hon delar Ibrahim Tahas bild den första veckan efter mordet. Då var det färre personer ute på dag- och kvällstid. Men sedan dess har situationen normaliserats, säger hon.

”Nu upplever vi att vi är tillbaka på normalläge”, skriver hon till SVT Nyheter Skåne.

Hör Ibrahim Taha berätta i klippet ovanför om läget på Rosengård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.