En lastbil och en personbil var inblandade i en olycka utanför Holmeja på torsdagsmorgonen. Foto: Mikael Nilsson

Flera trafikolyckor efter stormen Everts framfart

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen kom in flera larm om trafikolyckor på vägarna i Skåne. Bland annat på E22 i höjd med Gårdstånga och på väg 24, utanför Örkelljunga. Dessutom kolliderade en lastbil och en personbil i höjd med Holmeja.

– De flesta trafikolyckorna har skett i nordvästra Skåne, säger Calle Persson som är polisens presstalesperson i region syd. 

Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till en trafikolycka på riksväg 24, öster om Örkelljunga. Olyckan ska ha inträffat strax innan halv 7-tiden och det handlar enligt de första uppgifterna om en kollision mellan två personbilar.

Vid 08.40-tiden var det åter igen full framkomlighet.

E22 stängdes av

På E22 mellan trafikplats Gårdstånga och trafikplats Rollsberga har en en singelolycka inträffat. Ambulans och räddningstjänst är på plats och vägen är därför avstängd i båda riktningarna.

Strax efter 8-tiden var det inte längre stopp i trafiken. Skadeläget på personen är oklart.

Olycka i höjd med Holmeja

En lastbil och en personbil kolliderade och hamnade i diket i höjd med Holmeja. Enligt räddningstjänsten berodde olyckan på det dåliga väglaget.

– Det är både halt och snömoddigt på vägen, säger Hampus Aronsson, räddningsledare på platsen.

Ingen person fick allvarligare skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.