Vargreviret sträcker sig över ett stort område, bland annat vid Linderödsåsen, men den exakta sträckningen är omöjlig att säga, enligt Nils Carlsson, vilthandläggare på länsstyrelsen.
– Vi har inte full koll än på hur de ser på sitt revir. Vi vet att de har rört sig från Brösarp och söder om det. De har varit i Fyledalen, Hörröd... Det är en större cirkel, så att säga. Ett vargrevir är ett stort område, allt mellan 30 000 och 100 000 hektar. Det är ett stort område som de vandrar runt i och håller vakt mot andra vargar.
Hur ser ni på att vi nu har ett vargrevir i Skåne?
– Vi konstaterar bara det. Det här är vilda djur med fyra ben och egen vilja. Som andra djur så går de dit de vill och slår sig ner var de vill. Vårt uppdrag är att konstatera att de har gjort det, men sedan följer vi också såklart vad som händer. Det finns ju en viss ökad risk för angrepp på får till exempel.
Så ni kommer inte vidta några åtgärder?
– Den enda åtgärden som vi gör är att vi går ut med en uppmaning att söka de ersättningar som finns att sätta upp rovdjursavvisande stängsel. Om man har får så är det en bra idé om man kan göra det.
Kan vi förvänta oss ökat antal angrepp på får?
– Det är omöjligt att säga. I en del vargrevir har vi inga angrepp på får. Det finns ju vilda djur att äta och huruvida de börjar angripa får har mycket med slumpen att göra, tror vi, säger Nils Carlsson.
Vargparet filmades
Det skånska vargparet fångades för knappt en vecka sedan för första gången på film. Under torsdagskvällen upptäckte en privatperson vargarna vandra längs vägen mellan Hörröd och Rimmelse.
– Vi har tagit del av den och det är två vargar vi ser på filmen, sa Nils Carlsson, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Skåne, tidigare på onsdagen till SVT Nyheter Skåne.
Tidigare har länsstyrelsen bara sett foton på vargparet, men nu finns även en film.
– Så det här är väldigt intressant för oss.