• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Rektorn Pernilla Jönsson blev chockad efter beskedet.

”Det är en tragedi”

Uppdaterad
Publicerad

Idag har personalen på JB-gymnasiet i Hässleholm fått information om beslutet om nedläggning av skolan. Ännu finns ingen lösning.

– Jag kan bekräfta att skolan kommer att läggas ner, säger Pernilla Jönsson, rektor på JB-gymnasiet i Hässleholm.

Personalen samlas på förmiddagen och på måndag ska elever och föräldrar få besked om vad nedläggningen innebär.

– Jag är chockad, säger Pernilla Jönsson, som var med och startade JB-gymnasiet i Hässleholm för tio år sedan.

Skolan har 205 elever varav drygt 100 kommer att ta studenten 14 juni.

– Jag blev chockad och förvånad, säger Lukas Eriksson som går i årskurs 3 på John Bauer gymnasiet i Hässleholm. Han kommer själv att ta studenten om ett par veckor men eleverna som går ut årskurs 1 och 2 måste hitta nya utbildningsplatser till hösten om de vill ta studenten.

För litet elevunderlag

Det är bara 20 behöriga elever som har sökt in till John Bauer gymnasiet i Hässleholm i höst och 15 i Ängelholm. Det är för få för att fortsätta verksamheten. Var de drygt 200 elever som nu går på skolorna ska ta vägen är inte klart. Rektorerna och kommunens företräder försöker hjälpa till att hitta nya utbildningsplatser så de kan fortsätta sina studier på andra skolor till hösten.

På måndag klockan 18 är det möte på John Bauer skolan i Hässleholm och på tisdag samma tid i Ängelholm.

– Vi jobbar stenhårt för att hitta en plats åt de elever som inte längre kan gå på JB-gymnasiet i Hässleholm till hösten, säger Johan Berlund (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Hässleholm.

Han betonar dock att det ännu inte finns någon färdig lösning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.