Under lördagen hölls ett hastigt inkallat föräldramöte för familjerna till de 80 barn som berörs av skolnedläggningen. Foto: SVT Nyheter Skåne

Föräldrar på skolan som läggs ner av misstag: ”Känns som politisk satir”

Uppdaterad
Publicerad

Nedläggningsbeslutet möts av chock och ilska bland många föräldrar som har sina barn på Slimmingeby skola.

– Det känns som politisk satir. Det är bara det att det händer på riktigt. Får det verkligen gå till så här? undrar Moa Berglöf, en av många på ett hastigt inkallat föräldramöte.

80 barn berörs av skolnedläggningen som drevs igenom av två moderater i Skurups kommuns skol- och utbildningsutskott under ett möte med flera ledamöter frånvarande.

Skurup

– Det kan inte vara rimligt, att ett så pass viktigt beslut som berör så många människors liv och vardag, fattas utifrån vad bara två människor tycker, säger Jonas Neldeborn, en annan av föräldrarna.

”Vi vill ha svar från de partier som inte agerat som de lovade”

Föräldrarna organiserar sig nu för att försöka riva upp beslutet. Nedläggningen görs av besparingsskäl och hotet har hängt över skolan i flera månader, men enligt Moa Berglöf är konsekvenserna illa utredda. Hon och andra i föräldragruppen anser också att skolans framtid måste avgöras på högre politisk nivå i kommunen.

– Vi ska överklaga skol- och utbildningsutskottets beslut till förvaltningsrätten. Och vi tänker hålla uppe trycket mot våra politiker. Framför allt vill vi ha ordentliga svar från de partier som inte agerat som de lovade inför valet, säger Moa Berglöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skurup

Mer i ämnet