Kavli köper Perstorps Ättika

Uppdaterad
Publicerad

Det anrika varumärket Perstorps Ättika får en ny ägare. Det är Livsmedelskoncernen Kavli som köper ättiksproduktionen.

Ättikan har varit förknippad med Perstorp i generationer, men nu försvinner varumärket från orten. Tillverkningen flyttas från Perstorp till Eslöv och berörda medarbetare kommer att erbjudas anställning, skriver Kavli i ett pressmeddelande.

– Varumärket Perstorp Ättika är välrenommerat,med mycket lång tradition. Perstorp Ättikas produkter kommer passa mycket väl in i vår strävan att vara en marknadsledande och heltäckande leverantör i segmentet tillsammans med Druvans existerande sortiment, säger Gerhard Bley som är VD för Kavli AB.

Perstorp Ättika var en av de första produkter som koncernens grundare Wilhelm Wendt började tillverka när företaget startades år 1881.

– Perstorp Ättika är en produkt som varit historiskt viktig för oss och som i viss mån lagt grunden till den koncern vi är idag. Perstorp Ättika är idag inte någon kärnprodukt för Perstorp och dessutom en av ytterst få konsumentprodukter i vår portfölj, vilket gör att produkten inte kan utvecklas fullt ut i vårt ägarskap, säger Anders Lundin, ansvarig för affärsområdet Performance Products på Perstorp.

Kavli har funnits sedan 1893.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.