Polisen i Malmö ska göra fler kontroller för att stoppa fortkörare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar polisen hur deras arbete mot vansinneskörningar i Malmö går till. Foto: Privat och SVT

Kontroller nattetid ska stoppa buskörningarna i Malmö

Publicerad

Bilar som kör för fort är ett stort störningsmoment för många Malmöbor, visar polisen trygghetsmätningar. Nu intensifieras trafikkontrollerna i centrum under kvällar och nätter.

– Jag tycker att det blivit mer och mer bilar i stan under vissa tider på dygnet, säger polisinspektör Fouad El-Zebda.

Se när Fouad El-Zebda och hans kollegor kontrollerar trafiken på Möllevången i Malmö i klippet ovan.

Han säger att det handlar om unga personer med fina bilar som kör runt i stan och att de allra flesta sköter sig.

– Man ses för att köra bil. Det är inget fel med det. Men det finns en liten klick som inte kan hålla sig och kör för fort. Det är dem vi måste komma åt, säger Fouad El-Zebda.

Fokus på trafikrelaterade problem

I flera trygghetsmätningar som polisen gjort svarar invånarna i Malmö att de oroar sig över höga hastigheter på vägarna i innerstaden.

I ett medborgarlöfte förbinder sig Malmö stad och polisen att jobba mot de trafikrelaterade problemen i centrum. Det handlar bland annat om sänkt hastighet och trafikkontroller.

– Vi får mest klagomål om störningar på kvällar och nätter och då ska vi vara ute på de tiderna. Vi får se senare i höst när vi utvärderar detta vilken effekt det fått, säger Fouad El-Zebda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.