Polis på plats på Malmö flygplats efter att en obehörig person tagit sig in på landningsbanan. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna tog sig in på landningsbana på Malmö flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades strax före klockan 12 på söndagen om att en kvinna tagit sig in på en landningsbana på Malmö Airport. Kvinnan greps och är nu misstänkt för flygplatssabotage.

– Vi får in information klockan 11.43 till ledningscentralen om att en obehörig person befinner sig på landningsbanan på Sturup. Vi skickar dit patruller och griper sedan kvinnan som nu är misstänkt för flygplatssabotage, säger polisens presstalesperson Filip Annas till SVT Nyheter Skåne.

Vet man hur kvinnan tog sig in på landningsbanan?

– Det får utredningen visa. Vi har pratat med kvinnan och med eventuella vittnen.

Företrädde kvinnan någon organisation?

– Det vet vi inte i nuläget, säger Filip Annas.

Kvinnan som gripits är 57 år, enligt polisen.

Försenade flyg

Klimataktivisterna i Extinction Rebellion Sverige hävdar i ett pressmeddelande att det är en av deras aktivister som har tagit sin i på flygplansområdet och limmat fast sig på landningsbanan.

Flyg mellan Malmö och Bromma omdirigerades till Arlanda.

Obehöriga personer har under söndagen även tagit sig in på Bromma flygplats norr om Stockholm, samt flygplatserna i Göteborg, Växjö och Halmstad. En av talespersonerna uppger för SVT Nyheter att samma organisation även ligger bakom intrånget på Bromma flyplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.