MFF-legendaren Bosse Larsson hyllas i ny bok. Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån

Lagkamraten hyllar Bosse Larsson i ny bok

Uppdaterad
Publicerad

Bosse Larsson var spelaren som dominerade både Malmö FF och svenska landslaget under sextio- och sjuttiotalen. På lördag släpps en 340 sidor tjock bok om honom.

– Jag tror inte Bosse själv förstår att han var så bra som han var. Den tyske förbundskaptenen Helmut Schön sa vid den tid när Bosse spelade i Stuttgart att den bara fanns två spelare i den tyska ligan som var värda att titta på, nämligen Franz Beckenbauer och Bosse Larsson, säger Staffan Tapper, som var medspelare till Bosse i många år.

200 bilder

Det är han, skribenten Micke Sjöblom och fotografen Anders Roos som tillsammans har skapat boken. Den är stor och tjock med mer än 200 bilder från Bosses karriär.

– Ja det är mycket bilder, lite mindre text och är en ren hylling till honom, säger Staffan Tapper.

Vann Allsvenskan

Bosse Larsson upptäcktes 1957 och spelade i Malmö FF fram till 1979, med ett kortare avbrott i Stuttgart. Tre gånger vann han den allsvenska skytteligan, och han har sex SM-guld. Med landslaget har han spelat tre VM-turneringar. Få, om ens någon, har varit så komplett som han.

– Han spelade som mittback, mittfältare och anfallare såväl i MFF som i landslaget, och det vet jag ingen annan svenska spelare som har gjort, säger Staffan Tapper.

– Bosse hade en karriär och en utstråling som lagkamrat och rumskamrat som jag tycker är värd att uppmärksammas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.