Poliser står vid ett avspärrat område på en gata i Vellinge nattetid, där en polisbil är parkerad i bakgrunden. En av poliserna pekar mot ett område utanför avspärrningen, som indikerar pågående aktivitet eller utredning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från platsen i Vellinge där polisen natten mot fredag spärrade av ett område efter larm om explosion. Foto: Mikael Nilsson

Explosion i villaområde i Vellinge

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 01 exploderade något i ett villaområde i Vellinge. Polisen har startat en utredning och platsen är fortsatt avspärrad under fredagsmorgonen.

Larmen om en hög smäll i Vellinge var flera runt klockan 01 under natten till fredag. När polis anlände till platsen konstaterades skador på fönster och fasad på en fastighet. Nationella bombskyddet kallades till platsen och kriminaltekniker har undersökt fastigheten som ligger i ett bostadsområden i norra delen av Vellinge.

Fynd analyseras

– Fynden ska nu analyseras. Vi har även hållit förhör med personer som är knutna till fastigheten, säger Fredrik Bratt, presstalesperson Polisen Region Syd.

Han uppger att polisen nu också går igenom tidigare händelser i området och eventuella samband som kan ha kopplingar till nattens händelse. Polisen vill inte svara på om det fanns personer i fastigheten vid tidpunkten för händelsen.

– Inga personer har kommit till skada, säger Fredrik Bratt.

Allmänfarlig ödeläggelse

Fastigheten är fortfarande avspärrad. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Ingen har hittills gripits för brottet.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.