Foto: Mikael Nilsson

Man avliden efter gräsklippare hamnade i vattnet på golfbana

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har avlidit, sedan en åkgräsklippare hamnat i vattnet i en damm på Barsebäcks golfklubb på onsdagen. 

Räddningstjänsten fick larmet kvart över nio på onsdagsförmiddagen.

– Det var en arbetare på golfbanan som upptäckte gräsklipparen i dammen men som inte hittade föraren, sade Peter Orban, insatschef på Räddningstjänsten Syd.

Räddningstjänsten fann föraren under åkgräsklipparen och drog upp personen på land, där livräddande åtgärder genast inleddes.

– Först tog vi loss honom från klipparen och sedan startade vi med hjärt-lung-räddning omedelbart, sade Peter Orban.

Avled efter vård för livshotande skador

Föraren av åkgräsklipparen fördes sedan till sjukhus med ambulans. Enligt Region Skånes presstjänst hade mannen livshotande skador.

Mannen avled senare av sina skador.

– Han avled sent på onsdagseftermiddagen. På grund av hänsyn till familjen dröjde det innan vi kunde bekräfta att dödsfall inträffat. Vi har tagit all mänsklig hänsyn först och främst, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson hos polisen.

Omständigheterna kring hur och varför åkgräsklipparen hamnade i vattnet är fortfarande oklara. Polisen utreder ärendet som vållande till annans död via arbetsplatsolycka.

– Det gör man för att så bra som möjligt kunna undersöka vad som hänt. Rubriceringen kan komma att ändras, säger Ewa-Gun Westford.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.