MFF:s lag som håller upp en banderoll

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter matchen mot Värnamo tog MFF:s herrar banderollen som synts i supportrarnas tifo för att stötta den hjärtsjuke pojken ”Jonte” Foto: TT

MFF-supportrar samlade in över 200 000 kronor till hjärtsjuk pojke

Publicerad

Efter att supportergruppen Norra läktaren lagt upp en bild på sociala medier och berättat om den hjärtsjuke pojken Jonathan så har det idag samlats in över 200 000 kronor för att stötta honom och hans familj.

Jonathan är född med ett hjärtfel och ska enligt Sydsvenskan ha
opererats för första gången när han var två dagar gammal. Detta resultera i att han har levt med ett enkammar-hjärta.

Ett vanligt förkylningsvirus ska vara orsaken som slog ut hela kroppen på ”Jonte” och i nuläget är det maskinerna på sjukhuset som håller honom vid liv. Ett nytt hjärta är räddningen som han och hans familj nu väntar på.

Tifo för att stötta och sprida ett budskap

Under Inledningen av helgens allsvenska match mellan MFF och Värnamo så hyllade supportrarna ”Jonte” med ett tifo och en banderoll där man uppmanar den som kan till att anmäla sig till donationsregistret.

I ett meddelande skriver hans mamma till SVT Nyheter Skåne: ” Jag är så otroligt stolt över Norra Läktaren som går ut med detta budskap. Att spelarna otvivelaktigt tar banderollen framför sig och ännu en gång påvisar vikten av budskapet. Jag sparar alla bilder så Jonte kan se den dagen han är ur respiratorn.”

Se fansens hyllning i klippet ovan.

Fakta om donationsregistret

I donationsregistret kan du anmäla din inställning till att donera organ och vävnader efter din död. Alla kan anmäla sig oavsett ålder, sjukdomar och levnadsvanor.

År 2022 var drygt 1,8 miljoner anmälda till registret och det blir fler varje dag.

Av dessa 1,8 miljoner är cirka 80 procent positivt inställda till donation. Under 2022 har antalet positiva ökat med drygt 55 000.

År 2022 var den äldsta organdonatorn 88 år.

Källa: Socialstyrelsens hemsida

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.