Misstanke om brott uppstod när polisen genomförde en kontroll på Malmös centralstation. En 16-årig pojke har anhållits för förberedelse till mord. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstanke om förberedelse till mord – två pojkar stoppades på Malmö C

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke blev gripen och en annan pojke, som är under 15 år, har blivit överlämnad till sociala myndigheter. Detta efter att en misstanke om brott uppstått när polisen genomförde en kontroll på Malmös centralstation på torsdagskvällen. Den äldre pojken har anhållits misstänkt för förberedelse till mord.

– Jag kan inte berätta om några omständigheter med hänsyn till att personer kan ha gjort iakttagelser innan gripandet och vi vill inte påverka deras historia eller minnesbild, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson.

Den 16-årige pojken är nu anhållen och är misstänkt för förberedelse till mord, vilket TV4 Nyheterna var först med att berätta om.

Inga vapenfynd har gjorts i nuläget.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter har tonåringarna kopplingar till Foxtrot-nätverket och misstankarna ska handla om ett planerat mord på en rivaliserande gängledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.