Roboten har lyft termosen som misstänks vara farlig

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett område i Hindby i Malmö där en termos misstänktes vara farlig. Nationella bombskyddet tillkallades och bedömde det som farligt men inte explosivt. Foto: Mikael Nilsson

Polisen kontrollerade två misstänkt farliga föremål i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen har två misstänkt farliga föremål påträffats i Malmö. Insatserna är nu avslutade och polisen meddelar att ingen av föremålen var explosiva.

I Hindby anträffades föremålet utomhus av en privatperson vid 12-tiden på söndagen. Polisen spärrade snabbt av området och boende i närområdet uppmanades stanna inomhus.

– Nationella bombskyddet är klara på platsen, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

En anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har upprättats. I nuläget finns ingen misstänkt.

– Det tyder på att det var farligt på något sätt men inte explosivt, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Boende fick inrymmas

Vid 13-tiden, hittades ett nytt misstänkt farligt föremål, också det en termos, vid ett cykelställ på Björneborgsgatan i Persborg. Även den hittades av en privatperson. Polisen ser ingen koppling mellan de två föremålen.

Området spärrades av och boende fick inrymmas. Nationella bombskyddet kallades till platsen och konstaterade att föremålet var ofarligt.

– Föremålet i Persborg var helt ofarligt, säger Evelina Olsson.

Liknande händelser i veckan

Tidigare i veckan inkom tre bomblarm under samma kväll. I Rosengård fick de boende inrymmas under insatsen. Polisen hittade då två misstänkt farliga föremål. Det tredje bomblarmet gällde en explosion utanför en restaurang i centrala Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.