I Tollarp hedrade man minnet av 20-åringen som hittades mördad i 47-åringens lägenhet. Foto: svt

Misstänkt för mord i Lund kan vara allvarligt psykiskt störd

Uppdaterad
Publicerad

47-åringen som har suttit häktad sedan början av juni efter att en 20-årig man hittats död i hans lägenhet kan lida av en allvarlig psykisk störning. Det visar den rättspsykiatriska undersökningen.

Det var under natten mellan den 30 och 31 maj som polisen ska ha stoppat den misstänkta 47-åringen i en bil. Mannen greps misstänkt för mord och har sedan dess suttit häktad.

Kan vara allvarligt störd

Han har under sin häktningstid haft flera restriktioner och har bland annat inte fått ta emot besök eller ha någon form av kommunikation.

Nu har Rättsmedicinalverket färdigställt den lilla sinnesundersökningen på honom, en så kallad paragraf 7-undersökning. Den visar att mannen kan lida av en allvarlig psykisk störning och att han kan ha gjort det vid händelsen.

Inget kriminellt förflutet

Mannen beskrivs leva under ordnade förhållanden och har inget kriminellt förflutet men att han under en tid har mått dåligt.

I Kriminalvårdens personutredning beskriver han sig själv som en icke utåtagerande person som inte är impulsiv av sig.

Ingen ny häktningsförhandling

Den misstänkte 47-åringen har heller inte begärt någon omhäktningsförhandling som annars ska hållas med två veckors mellanrum fram tills det att åtal väcks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.