Två poliser står upp och det är avspärrningsband över gatan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon kan du se när polisen spränger föremålet. Foto: Mikael Nilsson

Här oskadliggörs farliga föremålet i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Föremål som hittades utanför ett flerfamiljshus i Trelleborg har nu oskadliggjorts. Det rörde sig om ett mindre föremål som var skarpt, meddelar polisen. Enligt uppgifter till SVT Nyheter rörde det sig om en handgranat.

Polisen larmades till adressen på söndagsmorgonen efter att ett föremål hittats utanför porten. Boende på Sockerbiten uppmanades att hålla sig inomhus under förmiddagen.

– Förbipasserande såg föremålet och larmade oss, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen.

Polisens nationella bombskydd skickades till platsen. Vid 12-tiden meddelade polisen att det lilla föremålet var skarpt, som nu har oskadliggjorts. Enligt uppgifter till SVT Nyheter rörde det sig om en handgranat.

– Den sprängdes under kontrollerade former, nu ska det genomföras teknisk undersökning, säger Katarina Rusin.

Boende kan nu lämna sina hem

Polisens avspärrningar har minskat och omfattar nu ett mindre område som ska genomgå en teknisk undersökning. Boende som tidigare varit inrymda kan nu lämna sina hem.

En anmälan om försök till allmänfarlig ödeläggelse har upprättats för att utreda omständigheterna.

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, gick ut till boende för att hålla sig inomhus och borta från fönster tills dess att bombskyddet oskadliggjort föremålet.

Polis och kommunens trygghetsvärdar kommer att vara på plats i området under dagen i trygghetsskapande syfte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.