Polisen på plats på Möllevångstorget i Malmö under lördagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT

En gripen för mordförsök i Malmö – två män till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 19 på lördagskvällen fick polisen larm om två skadade män på Möllevångstorget i Malmö. Senare på kvällen kom ytterligare en skadad man in till akuten, som senare greps misstänkt för mordförsök på de första två.

Två män i 20-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus efter att ha fått stick- eller skärskador.

– Vi har inte kunnat förhöra dem, men båda var vakna och talbara när patrullen kom till platsen. De vårdas fortfarande på sjukhus, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Senare på kvällen kom en man i 30-årsåldern på egen hand in på akuten i Malmö. Även han hade stick- eller skärskador. Mannen greps senare misstänkt för mordförsök på de andra två männen.

Polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen på Södra Skolgatan.

– Vi håller på att kontrollera kamerorna i området. Det är ett område många rör sig på, så vi hoppas att någon har sett eller hört något. Vi genomför även dörrknackning.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Ingen misstänkt har gripits i nuläget.

– Vi söker efter en eller flera gärningsmän, säger Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.