Två JAS flygplan i luften.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På stillbilden två JAS 39 Gripen flygplan under en tidigare övning. Namnet ”gripen” fick modellen efter en offentlig namntävling på 1980-talet. Foto: Försvarsmakten

Natoflyg över Skåne – ”övar formationsflygning”

Uppdaterad
Publicerad

Idag övar sex Natoflygplan formationsflygning över Skåne med anledning av helgens flygdag på F 17 i Kallinge.

Blekinge flygflottilj anordnar Försvarsmaktens flygdag. Inför detta kommer en grupp på sex stridsflygplan, inklusive två Jas 39 Gripen C, samt en finsk F/A-18, en dansk F-16, en tysk Eurofighter och en brittisk Typhoon att träna en formationsflygning längs Skånes kust. Flygningen sker den 23 augusti mellan cirka 15:00 och 15:50, med ”start” från Simrishamn och vidare mot Malmö, Helsingborg och Ängelholm.

– Detta är en del av flyguppvisningen under helgen i Kallinge. Under fredagen tränar de sex stridsflygplanen formationsflygning runt Skåne, säger Jonas Holmberg, presskommunikatör på F 17 i Kallinge.

Se när flygen passerar Malmö i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet