Olivia Lämpegård spelar bordtennis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag kanske inte kan bli lika bra som Truls Möregårdh, men jag strävar efter att komma så långt som möjligt, säger 14-åriga Olivia Lämpegård. Foto: Bernard Mikulic

Nervigt i Eslöv när OS-hoppet Truls Möregårdh spelar: ”Han är ju sjukt duktig”

Publicerad

Just nu är drygt 30 ungdomar från hela Sverige på bordtennisläger i Eslöv. Och namnet på allas läppar är så klart OS-hoppet Truls Möregårdh.

14-åriga Olivia Lämpegård från Laholm är en av ungdomarna på bordtennislägret i Truls Möregårdhs hemmaklubb Eslövs AI BTK.

– Det är kul att se hans hall där han har tränat och blivit bra, säger Olivia Lämpegårdh.

”Vill bli lika bra som han”

22-åriga Truls Möregårdhs framgångar i OS i Paris är en stor snackis bland tränare och spelare under träningsveckan i hallen.

På onsdagen bänkade sig alla framför TV:n och följde matchen där Truls Möregårdh slog världsettan Wang Chuqin i 16-delsfinalen med 4–2 i set.

– Just när han spelar sina matcher, då är det nervöst måste jag säga, säger Peter Andersson som tidigare tränat Truls Möregårdh.

13-åriga Elias Vighagen från Klagshamn passar på att lära sig av Möregårdh när han ser honom spela.

– Jag vill spela som honom och bli lika bra som han är.

Vad betyder Truls Möregårdh för klubben?

– Han betyder såklart jättemycket. Han är ett dragplåster för många av våra barn och ungdomar, säger Peter Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.