Malmö stads vajjande flaggor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man greps i veckan misstänkt för sexuellt övergrepp på en äldre kvinna. Foto: Johan Nilsson/TT

Nytt fall av misstänkt sexbrott inom hemtjänsten i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En medarbetare inom hemtjänsten i Malmö har gripits av polis efter misstanke om brott mot en vårdtagare. Händelsen utreds nu som sexuellt övergrepp.

I förra veckan greps en man i hemtjänsten efter ett hembesök hos en äldre kvinna. Händelsen utreds nu av polisen och beskrivs som sexuellt övergrepp. En medarbetare uppmärksammade händelsen och ringde efter polis.

Medarbetaren arbetar inom hemtjänsten i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen, och är tagen ur tjänst i väntan på utredningen. Fallet är också anmält i enlighet med lex Sarah.

– Vi ser detta som ett misslyckande. Vi måste ju titta på om det finns någonting mer vi kan göra för att minska risken för att sånt här ska hända, säger Annika Wahlqvist, tf. avdelningschef för ordinärt boende.

I går dömdes en man i 30-års åldern till 3,5 års fängelse av Malmö tingsrätt för att under sin tid som anställd inom hemtjänsten i Malmö ha våldtagit en äldre kvinna med intellektuell funktionsnedsättning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.