Polisen spärrade av ett stort område kring Rosengårds centrum. Foto: Mikael Nilssson

Misstänkt föremål i Malmö var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Rosengård i Malmö för att undersöka ett misstänkt farligt föremål sent på fredagskvällen. Nationella bombskyddet kunde strax före midnatt konstatera att föremålet är ofarligt.

Polisen spärrade av ett större område vid Amiralsgatan i höjd med Rosengårds centrum. Enligt Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen, blev en polispatrull uppmärksammad på föremålet.

– Någon vinkande in patrullen. Jag vill inte gå in på detaljer, men det är utformningen som gör att vi inte kan utesluta att det är farligt, sa han då.

Ofarligt föremål

Nationella bombskyddet kallades till platsen och inledde sitt arbete strax efter 22.15-tiden.

Strax före midnatt skriver polisen på sin hemsida att föremålet var ofarligt och att avspärrningarna har hävts.

Liknande ärenden

Under fredagseftermiddagen hanterade polisen ett farligt föremål på en annan plats i Rosengård. Även då ryckte bombskyddet ut. Det föremålet misstänks däremot ha explosiv verkan och en anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse är upprättad.

Ser ni något samband mellan dessa två händelser?

– Det finns i nuläget inget konkret som tyder på att de har med varandra att göra, förutom att det är liknande ärenden, säger Rickard Lundqvist.

– Vi utreder såklart om det kan finnas något samband mellan de två ärendena men det är inget som är klarlagt ännu. Det finns inte heller någon misstänkt i nuläget, säger Evelina Olsson till SVT Nyheter Skåne på lördagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.