De 3 500 kalkonerna på stallet har avlivats.
Det är det sjunde utbrottet av fågelinfluensa den här säsongen och det femte i Skåne. Det är tredje gången som kalkoner drabbas.
– Vi ser fortsatt en stor spridning av fågelinfluensan i Europa, och det kommer inte som en överraskning att vi får fler fall även i Sverige. Vädret är väldigt gynnsamt för viruset just nu och så länge vi har vinterväder finns det tyvärr risk för fler utbrott, säger Håkan Henrikson, chefsveterinär på Jordbruksverket, i ett pressmeddelande.
Totalt har 2,1 miljoner fjäderfän avlivats i Sverige på grund av fågelinfluensan den här säsongen.
Fågelinfluensavirus
Vilda fåglar (främst andfåglar) anses utgöra den naturliga reservoaren för influensavirus av typen H5N1 och H5N8.
Hos vilda fåglar i hela världen cirkulerar en stor mängd olika influensa A-virus utan att orsaka påtaglig sjukdom hos fåglarna. Utbrott orsakade av influensavirus från vilda fåglar förekommer framför allt hos fjäderfä. Andra djurarter kan också smittas av vissa typer av influensa A-virus från fåglar ─ antingen direkt, via fjäderfä ─ eller via andra djurarter.
Det är mycket ovanligt att människor smittas. I en del fall kan viruset också genom mutation anpassas till fortsatt spridning hos andra arter. Så har till exempel gris, häst och människa utvecklat egna linjer av influensavirus.
Källa: Folkhälsomyndigheten