Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur Omar Elrifai och Jones Alsaadi gör när de spelar in sina humorsketcher i klippet. Foto: Elin Syuleymanova/SVT

Omar Elrifai och Jones Alsaadi gör humor på Tiktok: ”Malmögrabben blir vår väg ut”

Publicerad

För ett år sedan filmade två unga killar en humorsketch om en Malmögrabb som skulle flörta. Idag har Omar Elrifai och Jones Alsaadi nästan 120 000 följare tillsammans på appen Tiktok. De ser humorn som sin räddning och ett sätt att sprida glädje.

Idag gör killarna komedisketcher med olika scenarion. Karaktärerna har präglats av deras egen uppväxt och omgivning i Malmö. Bland annat är ortengrabbar ett återkommande tema.

– Vi växte upp i Rosengård och Kirseberg. I vår omgivning fanns många ortengrabbar som pratar och beter sig på ett visst sätt. Och det gör vi humor av, säger Jones Alsaadi.

Se exempel på deras humorsketcher i klippet.

Träffades på gymnasiet

Omar Elrifais intresse för kameror och teater har funnits med honom sedan barnsben. Jones Alsaadis passion hade alltid varit musiken. När han träffade Jones på gymnasiet klickade de direkt.

– Vi slog ihop oss och fick en ide. Vi båda spelar karaktärer som inte alls är som oss i verkligheten. Men Jones var så bra framför kameran att jag nästan blev rädd, säger Omar Elrifai.

Jones Alsaadi berättar att många unga kommer fram till dem på gatorna och visar sin uppskattning.

– Jag gillar att sprida glädje till folk. När de kommer fram och berättar att våra Tiktoks har gjort deras dag ger det mig den känslan att jag vill fortsätta, säger Jones Alsaadi.

Våga satsa på sina drömmar

Klippen har blivit virala och gillats av många. Deras förhoppning är att nå ännu fler och kunna satsa på karriärer inom film och musik. Men killarna menar också att de representerar något som behövs i samhället.

– Sketcherna och karaktärerna som Malmögrabben är vår väg ut för att nå våra drömmar. Vi vill vara förebilder för andra unga med invandrarbakgrund eller från förorterna. Vi vill att de ska se oss och våga satsa på sina egna drömmar, säger Omar Elrifai.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.