Ett antal personer deltog jakten på den misstänkta ormen i Eurovision Village i Folkets park i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Slut på ormjakten i Eurovision Village – visade sig vara en benlös ödla

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen pågick en ormjakt i Eurovision Village i Malmö efter larm om en lös orm. Nu är sökandet slut då det visade sig att vara en ofarlig benlös ödla och inte en orm.

– Vi fick ett samtal från en ordningsvakt som sett en orm i Folkets park. Den ska ha varit brun och cirka en meter lång. Vi har kontaktat terrariet i parken som ska undersöka om ormen rymt därifrån, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

Plats för folkfesten

Platsen där ormen observerats på är den plats där en rad artister kommer att uppträda under Eurovisionveckan, som startar på lördag.

Lite senare på kvällen uppger Reptilcenter för TV4 som var först med att berätta nyheten. Reptilcenter säger att man undersökt sina ormburar men konstaterat att ingen av deras reptiler saknades.

Senare på kvällen fick historien en ny vändning, rapporterar flera medier.

Var en benlös ödla

Enligt parkchefen Therese Herrman har en reptilexpert tittat på en bild av djuret som skådades i parken. Och experten är säker på att det i själva verket rörde sig om en ofarlig benlös ödla, förmodligen en kopparödla. Jakten efter ormen avbröts under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.