– Vi tror att någon släppt ut dom från en bil, säger Christian Ebbe Mårtensson som är en av experterna som studerar Pepparholm.
Den fyra kilometer långa och 400 meter breda ön hyser idag hundratals växt- och fågelarter. Den konstgjorda ön skapades som en del av Öresundsförbindelsen, som övergång mellan tunnel och bro och är uppbyggd av havsbotten från Öresund.
30-talet fågelarter
Hit verkar udda fröer och djur hitta, som till exempel när forskarna 2006 upptäckte den giftiga luffarspindeln. 2007 hittades äkta pimpinell och 2010 observerades det första däggdjuret, en hare. Närmare trettiotalet fågelarter har räknats in. Fågelkolonier har utvecklats på ön som fiskmåsen, några häckande par av Gulärla, och skärfläcka medan skarven är det enda som man med mänsklig hand försökt begränsa eftersom de stör flygtrafiken på Kastrup. Och nu kan alltså vita kaniner läggas till listan.
Förbjudet att landstiga
Även ätliga växter har valt att etablera sig på ön; smultron,svarta vinbär, jordgubbar och körsbär. Som vanlig resenär får man tyvärr inte gå iland på ön. Det är bara forskare och Örsundsbropersonal förunnat.