En delad bild som visar tre personer i olika miljöer. Den vänstra sektionen visar en man utomhus med grönskande omgivning. Den mellersta sektionen visar en person i prästklädsel mot en ljus bakgrund. Den högra sektionen visar en polisman i uniform, stående bredvid en polisbil.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se reaktionerna från politikern Mats Ernstsson (C), kyrkoherden Sara Ericsson och polisen Göran Svensson. Foto: SVT

Osby i chock efter dödsskjutningen – Polisen: ”Påverkar mer på en liten ort”

Uppdaterad
Publicerad

Osbyborna vakande till nyheten att en man skjutits till döds i centrala Osby. En tonåring är gripen misstänkt för mord och många i byn är oroliga.

Kyrkan i Osby håller öppet längre för de som behöver prata och polisen har upprättat ett mobilt kontor.

– Jag tror att det påverkar mer på en liten ort. Vi står här framförallt för att få tips. Får vi nåt avgörande så kan det vara jättebra, säger polisen Göran Svensson.

– Det har varit skjutningar i de större städerna och nu har det kommit till lilla Osby. Det hade man inte förväntat sig här, säger kommunfullmäktiges ordf Mats Ernstsson (C).

På torsdagskvällen planeras en ljusmanifestation på torget i Osby.

– Man blir bara djupt bedrövad men vi vill genom att tända ljus visa att ljuset är starkare än mörkret, säger Sara Ericsson, kyrkoherde i Osby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.