Rekordmånga firade Eid i Malmö – se bilderna från Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen inleddes den muslimska högtiden Eid Al-Fitr som avslutar fastemånaden ramadan. Vid ett grönområde på Rosengård samlades tusentals människor för att fira högtiden.

– Det är skoj, människor har längtat efter att få fira nu efter ramadan, berättar Khalil Assi, medlem i Skandinaviska Wakf.

Firandet samordnades av den ideella organisationen Skandinaviska Wakf tillsammans med Islamiska förbundet.

– Det känns härligt, det är en riktig Eid-känsla. Det har det inte varit tidigare år, säger Nabil Abdulmajid, samordnare och vice ordförande i Islamiska förbundet.

I år var första gången sedan pandemin som människor kunde samlas för att fira Eid som vanligt. Khalil Assi uppskattar att upp till 15 000 människor deltog i firandet på Rosengård.

– Det var rekordmånga. Vi brukar vara cirka 10 000, men efter coronapandemin har människor längtat efter att få träffas igen, säger han.

Se folksamlingen på Rosengård i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.