Bengalbränning på guldmatchen mellan MFF och Elfsborg, en av matcherna med våldsamheter som ingår i utredningen. Foto: Johan Nilsson/TT

Sex MFF-supportrar gripna i morgonräd efter våldsamheter

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen greps sex Malmö FF-supportrar vid olika adresser i Skåne misstänkta för våldsrelaterad brottslighet i samband fotbollsmatcher. Insatsen kommer efter en stor utredning av våldsamheterna vid den allsvenska matchen mellan MFF och Hammarby i Stockholm och MFF:s guldmatch mot Elfsborg i Malmö.

Männen som greps är alla i 20–30-årsåldern och förekommer i en av MFF:s supportergrupperingar, som Sydsvenskan var först med att rapportera om. De flesta av personerna är kända för polisen sedan tidigare, även då för fotbollsrelaterade incidenter, enligt Henrik Nordquist, förundersökningsledare för den särskilt utsedda gruppen som utreder händelserna.

Personerna befann sig på olika adresser i Skåne när de blev gripna under morgonen och ska förhöras under veckan.

– Det är inte bara i Malmö där man slagit till, säger Henrik Nordquist.

– Vi har säkrat bevisning som jag menar gör att de här personerna är på sannolika skäl misstänkta för våldsrelaterad brottslighet i samband med fotboll, säger Henrik Nordquist som inte vill gå ut med brottsrubriceringen förrän senare i veckan.

Insatsen följer ett längre utredningsarbete av den särskilt utsedda gruppen och har pågått i en och en halv månad.

– Vi har bedrivit spaning mot de här personerna under en längre tid, att det blev just idag var för att polisen hade resurser att göra en gemensam insats mot personerna samtidigt och för att vi vill ha den här utredningen innan den nya allsvenska säsongen påbörjas.

Kommer fler att gripas?

– Kan inte uttala mig om det kommer bli fler gripanden. Vi får se senast fredag om de begärs häktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.