Mark Levengood letar efter en arvinge till Simeon Genov från Malmö i programmet Arvinge okänd 2024 SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Simeon Genov avled i Malmö 2022 fanns det ingen arvinge. Men när Mark Levengood, programledare för SVT-programmet Arvinge okänd, reste till Bulgarien förändrades allt. Foto: Arvinge okänd

Simeon efterlämnade 7 miljoner kronor – då började jakten på arvingar

Publicerad

Simeon Genov levde ett simpelt liv i samhällets ytterkanter. Efter hans död uppdagas dock ett arv på 7 miljoner kronor – men ingen arvinge. Där börjar jakten efter den hemliga miljonärens släktingar.

En före detta bekant, som han träffat genom volontärarbete, berättar att Simeon Genov var förtegen om sitt förflutna. De pratade inte om pengar, men hon hade alltid haft uppfattningen att han inte hade det så gott ställt.

– Jag har trott att han är ekonomiskt utsatt, säger Enkela Luta.

Hon blir märkbart chockerad när hon får höra om arvet.

– Det är väldigt förvånande för mig, måste jag säga.

Den avlidna Malmömiljonärens syster

Mötet med Enkela Luta ger också programledaren Mark Levengood en ledtråd om var han ska leta vidare i sökandet efter kvarlevande. Det visar sig att Simeon Genov har haft en syster – men frågan är om hon är vid liv?

Fortsatt grävande hemma i Sverige leder slutligen fram till en adress i staden Topolovgrad i Bulgarien.

I klippet ovan får du se en kortare bit av Arvinge okänd, hela programmet hittar du på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.