Efter kritik från Skolinspektionen stängde Malmö kommun Rosengårdsskolans högstadium vårterminen 2013 och eleverna fick flytta till andra skolor.
Motivet till skolstängningen var dåliga skolresultat, för låg kvalitet på utbildningen och svår arbetsmiljö.
– Det fungerar helt enkelt inte på den här skolan. Eleverna och lärarna klickar inte, beskrev en före detta elev för SVT:s Aktuellt när skolan stängdes 2013.
Bland de elever som fick byta skola fanns drygt 50 sjundeklassare. I våras gick dessa elever ut nionde klass och grundskolenämnden har nu utvärderat deras betygsutveckling.
– Det har gått väldigt bra. I den här elevgruppen, har hälften klarat betygen och det innebär att vi har dubblerat den andel elever som klarar betygen, säger Anders Rubin (S), ordförande för grundskolenämnden.
Trots att endast hälften av Rosengårdsskolans före detta elever gick ut nian med gymnasiebehörighet, anser grundskolenämnden att stängningen av skolan var lyckad.
Att blanda elever från olika hemförhållanden är en metod som nämnden kommer att utveckla.
– Vi hittar inte många andra metoder som ger så här stor effekt på behörigheten för den här elevgruppen, säger Anders Rubin (S), ordförande för grundskolenämnden.
Idag är Rosengårdsskolan en låg- och mellanstadieskola och stängningen av högstadiet har bidragit till en bättre miljö på skolan, menar Anders Rubin.
– Det har blivit en större stabilitet på skolan av den här åtgärden så det har nog varit positivt också för Rosengårdsskolan det här, säger han.