Flera polisbilar vid platsen där skjutningen inträffade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man skadades allvarligt vid en skottlossning utanför en spellokal i Malmö sent på onsdagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning i Malmö – man förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Malmö fick flera larm om höga smällar sent på onsdagskvällen. På plats konstaterades en skottlossning och en allvarligt skadad man i 30-årsåldern anträffades i en spellokal.

Klockan 22.21 på onsdagskvällen fick polisen flera larm om skottlossningen. Mannen anträffades inne i lokalen där han fick vård av ambulanspersonal på plats. Hans skador betecknas som allvarliga.

– Han är förd till sjukhus. Vi har kunnat prata med honom, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen.

Känd Malmökriminell

Enligt uppgifter till SVT Nyheter var den egentliga måltavlan en känd Malmökriminell. Mannen, som är i 30-årsåldern, är dömd för en lång rad brott. Skotten var riktade mot honom, men träffade en annan person i närheten. Mordförsöket är enligt uppgifterna en del i en lokal konflikt om narkotikamarknaden.

Skottlossningen skedde vid en spellokal på Västra Hindbyvägen.

– Flera personer har befunnit sig på platsen i samband med skottlossningen, säger Patric Fors.

Inte längre misstänkta

Flera polispatruller skickades dit och polisen sökte i området efter misstänkta gärningsmän. Två personer frihetsberövades under natten, men släpptes igen på morgonen.

– De är inte längre misstänkta, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Polisen kommer att ha personal på plats under torsdagen som en trygghetsskapande åtgärd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.