poliser som pratar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man dog i en skjutning i Skurup på lördagskvällen. Boende i området upplever stort obehag efter händelsen. Foto: SVT

Man död efter skjutning i Skurup – har familjerelation till misstänkt för tidigare skjutning

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern har dött efter en skjutning i en villa i Skurup sent under lördagskvällen. Mannen har en familjerelation till en man i 20-årsåldern som är misstänkt för mordförsök i annan skjutning i Skurup under sommaren.

Vid 23-tiden på lördagskvällen larmades polisen om en skottlossning i Skurup.

– Vi fick larm om ett flertal smällar och när polisen kom till platsen anträffades mannen död, säger Sara Andersson, presstalesperson hos polisen i Syd.

Stor insats i området

Det blev snabbt en stor polisinsats på plats.

– Vi har haft helikopter, regional insatsstyrkan, hundförare, tekniker, grova brott och spaning, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl på polisen i region Syd.

Polisen beskriver det som en intensiv jakt på gärningsmannen. En större del av bostadsområdet spärrades av. Ingen person är gripen på söndagseftermiddagen.

Dödsoffret familj med misstänkt för mordförsök

Den mördade mannen är ostraffad och har en familjerelation till en man i 20-årsåldern som för bara två veckor sedan häktades misstänkt för mordförsök i en annan skjutning i Skurup. Då skottskadades en man, jämnårig med den misstänkta gärningspersonen.

Den man som är misstänkt för mordförsöket dömdes bara dagar tidigare till skyddstillsyn för bland annat brott mot knivlagen, trafikbrott och narkotikabrott.

Polisen vill inte gå in på eventuella kopplingar mellan de två Skurupsskjutningarna men säger så här till DN på söndagsmorgonen:

– Det kan finnas kopplingar mellan fallen, det är till och med troligt, säger Andreas Hulting.

Två skjutningar under natten

Ytterligare en skjutning inträffade i Skåne vid 01-tiden. En man i 25-årsåldern är förd till sjukhus med livshotande skador efter att ha blivit skjuten inne i en lägenhet i Malmö. Den skjutningen bedöms dock i nuläget inte ha koppling till nattens skjutning i Skurup, enligt Andreas Hulting.

En polisbil framför polisavspärrningar i ett villaområde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 55-årsåldern har dött efter en skjutning i en villa i Skurup. Foto: Elin Syuleymanova

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.