Elever på Malmö Universitet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lärarstudenterna från Malmö universitet menar att sådana situationer skapar såklart funderingar kring miljön i skolan, men inget som hindrar tankarna om att bli lärare. Foto: Petra Hultman/SVT

Lärarstudenter om hot och våld: ”Som lärare hoppas man få uppbackning från skolan”

Uppdaterad
Publicerad

Att lärare får utstå hot och våld är inget ovanligt i dagens skola. SVT Nyheter Skåne har pratat med tre lärarstudenter på Malmö universitet om hur de ser på sådana situationer.

Efter SVT Nyheter Skånes publicering om läraren Paul Carlbark som blev avskedad av skolan efter att han ingripit mot en hotfull elev, har lärarstudenter på Malmö universitet reagerat på situationen.

– Det var lite bryskt att sparka någon som försökte bara mildra situationen, säger Dea Kabashi, lärarstudent på Malmö universitet.

Det verkar inte vara helt enkelt att veta hur man som lärare eller student ska hantera alla situationer i skolan, något som lärarstudenten Johanna Truelsen även säger.

– Man måste ju reagera i en situation men det är otroligt svårt vad man får och inte får göra i skolan i dag, säger hon.

Se och hör de tre lärarstudenterna i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.