Minnesplatsen intill badplatsen där sexåringen drunknade. Foto: Johanna Olofsson

En sorgens dag i Falsterbo – ”Ett djupt trauma”

Uppdaterad
Publicerad

Flaggan vajar på halv stång utanför Tångvallaskolan i Falsterbo dagen efter den tragiska drunkningsolyckan, som kostade en sexårig pojke livet. Händelsen utreds nu av polisen som en arbetsplatsolycka.

Det ligger teckningar, blommor och mjukisdjur utanför den stängda grinden in till simbassängen, som ligger bara ett stenkast från Tångvallaskolan i Falsterbo. Flera ljus brinner för den sexårige pojke som drunknade när han vistades i simbassängen med sin skolklass i tisdags eftermiddag.

– Skolan är såklart i djup sorg, hela kommunen är i sorg. Barnen, lärarna, skolan är i chock. Det har varit ett djupt trauma, säger Stefanie Sennevall, tf utbildningschef i Vellinge kommun. 

Kriscentrum och extra resurser till skolan

På tisdagskvällen upprättades ett kriscentrum i anslutning till skolan, dit elever, föräldrar och lärare kunde vända sig för att prata. Kommunen har nu satt in extra resurser på skolan för att stötta både personal och elever. Men Stefanie Sennevall betonar att de stora insatserna görs av skolans egen personal.

Stefanie Sennevall, tf utbildningschef Vellinge kommun. Foto: Johanna Olofsson

– Pedagogerna som arbetar finns för eleverna i klassrummen och korridorerna. Man har mött barnens frågor. Det har varit tända ljus i klassrummen, en tyst minut har hållits. Polisen har också varit här i dag och barnen i årskursen har fått ställa frågor även till dem.

Utreds som arbetsplatsolycka

Det var under en idrottslektion i tisdagseftermiddag som olyckan skedde. Pojken fördes till sjukhus där han senare avled.

Händelsen utreds av polisen som en arbetsplatsolycka. Många föräldrar hör nu av sig med frågor till kommunen.

– Det kan vara allt från att man vill veta vad som har hänt. Men framförallt vill de veta hur man kan stötta sina barn i detta, säger Stefanie Sennevall. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.