På busshållplatsen där Ahmed Obaid sköts ihjäl har det hela dagen kommit människor med ljus och blommor. En av dem är hans kusin.
– Han var på väg till sin träning. Han hade sagt till sin mamma att han skulle vara borta en timme, men han kom aldrig, säger Housam Abbas.
Vi träffar också Marco Maraboli och Susan Acevedo. De lärde känna honom på högstadiet. Susan var hans lärare Marco stod för läxhjälp. Nu gick Ahmed ettan på gymnasiet men det blev bara en termin.
– Vi utvecklade en relation nästan som bröder. I onsdags pratade vi om vilken kräm som var bäst mot finnar. Dagen efter får man veta att han är död. Det är hemskt, säger Marco Maraboli.
Positivt minne
Susan Acevedo minns Ahmed Obaid som en positiv kille med framtidstro
– I sitt senaste Instagraminlägg skrev han ”What ever you decide, be sure it makes you happy”, säger hon.
På 16-åringens gymnasieskola hölls en tyst minut på fredagförmiddagen. En minnesstund som lockade fler än eleverna.
– När vi skulle hålla den tysta minuten såg vi att det stod runt 200 personer utanför. Vi bjöd in dem och det blev en värdig, men väldigt sorglig stund, säger Marie Forslin, rektor på Kunskapsgymnasiet i Malmö.
Uppgivna unga
Det polisen fått fram hittills visar att pojken inte vistades i kriminella kretsar alls och motivet är än så länge okänt. Att ännu en ung människa dödas i Malmö väcker så klart starka känslor. Ett tag. För det här har blivit en del av många människors vardag.
– Jag har själv brottats med känslan av hopplöshet. Igår kände jag, är det ens lönt att försöka motverka det här. Men när det hade lagt sig kände jag att, det måste vi ju göra!, säger läraren Susan Acevedo.
Marco Marboli har också stött på uppgivenheten bland ungdomar.
– Även om de säkert är rädda, så visar de inte det. De bara rycker på axlarna. Jaha, ännu en. Vem står på tur, vem vet?