Polis på plats utanför fastigheten i norra Lund. Foto: Anders Magnusson

Misstänkt mord i Lund – två personer hittade döda

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsätter i dag att utreda det misstänkta mordet på en man och en kvinna i Lund. Än så länge är ingen misstänkt gripen. Mannen och kvinnan hittades på måndagen döda i en bostad i norra Lund.

Det var vid 15-tiden på måndagen som polisen larmades till en adress i norra delarna av Lund. En man i 25-års åldern och en kvinna i 35-års åldern hittades då döda i en lägenhet. Vid 17.30-tiden meddelade polisen att en förundersökning om mord var inledd. Polisen uppger att det var anhöriga till mannen och kvinnan som slog larm till polisen. Polisen har från start varit tydlig med att det råder många oklarheter kring vad som hänt.

– Jag har inga uppgifter kring vad som ligger bakom, sade Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral till SVT Nyheter Skåne.

Lund

Polisens tekniker arbetade på platsen under måndagskvällen och fortsätter i dag att utreda det misstänkta mordet. Avspärrningen vid den aktuella fastigheten kvarstår.

Obduktion avgörande

– Obduktionen kommer att vara avgörande för hur vi går vidare, plus den tekniska undersökningen, när den blir helt klar, säger kriminalkommissarie Hasse Persson till TT.

Ingen person har gripits eller är misstänkt för brottet. Paret sågs senast på påskafton. Kvinnan och mannen ska ha haft en relation med varandra.

TT: Var de bosatta på adressen?

– En av dem var det i alla fall, säger Hasse Persson.

Han vill inte gå in på vilken relation mannen och kvinnan hade till varandra och inte heller eventuella hypoteser om vad som hänt.

– Det vi kan konstatera är att vi har två döda personer och att vi har rubricerat ärendet som mord.

Finns det några vittnen till händelsen?

– Inte vad jag känner till, men det är för tidigt att säga, säger Anna Görasson.

Flera personer har hörts av polisen och under tisdagen fortsätter förhören.

– Vi avvaktar i väntan på resultatet av den rättsmedicinska- och tekniska undersökningen för att få en bättre bild över vad som har hänt, säger Anna Göransson till SVT Nyheter Skåne vid 12-tiden på tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lund

Mer i ämnet