Ambulans lämnar efter en misstänkt skottlossning i Arlöv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera polispatruller larmades till Arlöv efter en misstänkt skottlossning. En pojke i 15-årsåldern fick föras till sjukhus. Foto: Mikael Nilsson

Tonåring allvarligt skottskadad i Malmö – polisen letar kopplingar till andra brott

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen hittades en pojke i 15-årsåldern med misstänkta skottskador i Arlöv. Pojken fördes med ambulans till sjukhus och hans tillstånd bedöms som allvarligt.

– Vi har haft förhör med pojken, men jag kan i nuläget inte gå in på vad han sagt, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Vid 22-tiden på söndagen meddelar polisen att själva skottlossningen misstänks ha ägt rum i Malmö. På något sätt har han sedan tagit sig till Arlöv, enligt polisen. De vill inte gå in på detaljer för hur han tagit sig till Arlöv från brottsplatsen.

Offret lämnade brottsplatsen

Mellan avspärrningarna i Arlöv och Malmö ska det vara cirka fem kilometer. Den misstänkta brottsplatsen är nu lokaliserat efter kvällen och nattens utredningsarbete.

Skottlossningen ska ha skett kring östra promenaden i centrala Malmö, i närheten av rättscentrum.

Enligt polisen ska pojken ha haft skador i ett ben när han fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är allvarligt men inte livshotande.

Polisen meddelar på måndag morgon att tekniker är klara på platsen och avspärrningarna är hävda. De har kunnat tala med pojken, men vad som har sagts vill polisens presstalesperson inte gå in på.

Utreder kopplingar till andra våldsdåd

Händelsen utreds som mordförsök, i nuläget finns ingen frihetsberövad eller misstänkt.

Polisen utreder eventuella kopplingar till den senaste tidens våldsdåd lokalt, men också regionalt.

– Självklart kommer vi titta väldigt noga på om det kan finnas kopplingar mellan våldsamheterna vi sett i Malmö på senaste och den här händelsen, säger Nils Norling och fortsätter:

– Sedan kommer vi också utreda kopplingar i riket i helhet. Men i nuläget är det för tidigt att säga något om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.