Tre tonåringar fick åka till sjukhus med ambulans efter en misshandel. Foto: Knut Bonde/SVT

Tre tonåringar misshandlade på Kiviks marknad – anställda gripna

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer under 18 år har förts till sjukhus efter att ett stort slagsmål brutit ut på Kiviks marknad under natten till lördag. Sex personer greps misstänkta för misshandel på lördagen, under kvällen har tre av dem anhållits medan de andra släppts.

De gripna männen är mellan 18 och 45 år gamla.

– Det är någon av de gripna som ska vara anställd på marknaden, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen, som inte kan uttala sig om den anställde är anhållen eller gripen.

Polisen tror att slagsmålet ska ha uppstått i samband med att personer försökt ta sig in på området olovligen. Nytt för i år är att området på Kiviks marknad är inhägnat och att man behöver betala för att komma in. Marknaden hade emellertid inte hunnit öppna när händelsen inträffade.

– Det vi tror kan ha skett är att några personer ska ha försökt planka in på området och att det därefter uppstått ett stort bråk, säger Kim Hild.

Slagsmål med basebollträn

Polisen larmades till platsen vid halv ett-tiden natten till lördag efter att flera personer varit involverade i ett stort bråk med basebollträn.

– Det vi har förstått är att det uppstod ett slagsmål med basebollträn, sparkar och slag, säger Kim Hild och fortsätter:

– Vi har kunnat prata med de skadade på sjukhuset, de är vakna och talbara, säger Kim Hild.

Från arrangören Kiviks marknads håll har man ännu inte fått någon klar bild av händelsen.

– Jag har hört det men jag har inte haft tid att sätta mig in i vad som har hänt. Jag lär väl få veta mer, säger marknadsgeneralen Anders Strand.

På lördagskvällen har tre av de sex gripna anhållits, medan de övriga släppts. De anhållna är 18, 25 respektive 46 år, rapporterar Sydsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.