Wiveca Lind, sjuksköterska på BIVA på SUS i Lund.

”Fanns inget annat att göra”

Uppdaterad
Publicerad

De 34 sjuksköterskor som sagt upp sig i protest mot personalpolitiken på SUS i Lund, står fast vid sitt beslut. På regionen beklagar man beslutet.

– Vi är trötta på att aldrig bli bemötta med respekt från regionledningen. Det här var det enda som fanns kvar att göra, att säga upp sig, säger sjuksköterskan Wiveca Lind på barnintensiven, BIVA, i Lund.

Regionpolitiker Katarina Erlingson (c) beklagar att sjuksköterskorna har sagt upp sig, men säger att hon har fullt förtroende för att sjukhusledningen kommer att klara av situationen. 

Lönekonflikten på BIVA

– Jag tycker självklart att det är förskräckligt. Och det är tråkigt att de lämnar mitt i förhandlingarna, säger Erlingson.

Men Wiveca Lind upplever inte att det pågår några förhandlingar.

– Löneförhandlingarna startade i oktober, men hittills har inget hänt.

Om en månad ska de nya avtalen börja gälla.

– Jag har inga förhoppningar om att nånting kommer att hända, därför har jag sagt upp mig, säger Lind

Sjuksköterskornas uppsägningstid går ut i slutet av mars.

– Det är så lång tid regionen har på sig om de vill förhindra att vi slutar. men jag är inte orolig över att få ett nytt jobb.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lönekonflikten på BIVA

Mer i ämnet