Foto: Mikael Nilsson

Villa i Malmö beskjuten med flera skott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under natten till torsdag till en villa på Videdal i Malmö. En eller flera personer har skjutit rakt in i villan.

Strax efter klockan 01 larmades polisen om skottlossning i området, därefter hörde boende i en villa av sig och berättade att de blivit beskjutna.

Flera av villans fönsterrutor har gått sönder i samband med att en eller flera gärningsmän skjutit rakt in i huset. Ingen person ska ha träffats av skotten trots att det fanns människor inne i villan.

Ingen person gripen

Platsen spärrades av för teknisk  undersökning och under natten sökte polisen i området med hjälp av hundpatrull. Även vapenhund ska ha använts i sökandet.

– Det är ett skarpt skjutvapen som har använts, och vi har beslagtagit tomhylsor på platsen, säger Kim Hild, polisens presstalesperson.

Händelsen rubriceras som mordförsök, men ingen misstänkt är gripen.

– Nu är det utredningsläget som tar vid. Då har vi fokus på motiv och varför detta har skett, säger Kim Hild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.