16-åring smet från polisen och krockade med bil i Mönsterås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Mönsterås fattade under natten mot torsdagen misstankar mot en personbil som körde för fort. En 16-åring misstänks nu för en rad olika trafikbrott samt narkotikabrott.

Föraren ville inte stanna när polisen signalerade, och en kortare biljakt i Mönsterås inleddes vid halv fem-tiden på torsdagsmorgonen.

– När bilen kommer in i centrala Mönsterås så krockar föraren med en parkerad bil och springer från platsen och fångas in. Ingen annan person skadas, säger Henrik Petersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Föraren, som är 16 år, visade även tecken på att vara påverkad och är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, olovlig körning, olovlig brukande av bilen, smitning från trafikolycksplats samt narkotikabrott eget bruk.

– Nu ska vi hålla förhör och göra en utredning, det kan bli konsekvenser för hans framtida körkortsinnehav, säger Henrik Pettersson.

Polisen misstänker att 16-åringen tagit bilen utan lov från en person i sin närhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.