Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amo Handbolls coach, Tomas Lundborg, är glad och lättad över beskedet. Hör vad han säger om det nya beslutet i klippet ovan. Foto: SVT

Amo handboll får spela nästa säsong i Amohallen: ”Livsviktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Det har under en tid varit oklart om Amo handboll skulle få spela sina hemmamatcher i sin nuvarande hall fram tills multihallen i Kosta står klar. Under tisdagen fick Amo handboll besked från Handbollsförbundet att de kommer att få spela nästa säsong i hallen, men beskedet kommer med vissa krav.

På tisdagskvällen stod det klart att Amo handboll skulle få spela nästa säsong i Amohallen i Alstermo, i väntan på den nya multihallen i Kosta.

– Varje gång vi har kvalat har vi haft den här diskussionen och vi har väl inte hittat någon lösning förrän nu när vi tänkte till, säger Tomas Lundberg, lagcoach.

För att få spela i hallen finns det vissa krav på åtgärder som bör ske innan nästa säsong börjar.

– Man ska ha kameran mot publik, vi ska ha in fiber och nytt golv som ändå var planerat, och lite andra små kosmetiska grejer som jag ser det. Det gäller att alla hjälps åt och hjälper till, helt enkelt.

Kommer med krav

– En ny utbyggnad av Amohallen ska stå klar för säsongen 25-26, och utbyggnaden är det sista steget och det som gör att vi kan godkänna spel i Amohallen redan vid kommande säsong. Det innebär att man möter kraven som vi har för spel i handbollsligan, säger Peo Lind vid Svenska Handbollsförbundet.

Trots åtgärderna som behöver göras ser Tomas Lundberg det som ett glädjande besked att få vara kvar i Amohallen nästa säsong.

– Det är ju vår hemmaborg, så det är inte lättare att slå oss, men också att vi kan fortsätta öka intresset för bygden och för handbollslaget, så det var nog livsviktigt, avslutar Tomas Lundberg.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.