• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

t.v Gusten Mårtensson (C), distriktsordförande Kronoberg. t.h Anna Tenje (M), äldre – och socialförsäkringsminister

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Tenje (M) besökte under torsdagen sin hemstad Växjö för att presentera regeringens budgetproposition. Gusten Mårtensson (C) menar att regeringen gör för lite att motverka arbetslösheten. Foto: Centerpartiet/Ricardo Garcia/SVT

Regeringen: Budgeten ska få fler i arbete – men C i Kronoberg kritiska

Uppdaterad
Publicerad

Äldre- och socialförsäkringsministern Anna Tenje (M) säger att sänkningen av skatten som regeringen presenterade i budgetpropositionen för 2025 ska göra det enklare att minska arbetslösheten. Centerpartiet i Kronoberg menar dock att man satsar för lite för att få människor i arbete.

Under torsdagen presenterande regeringen sin budgetproposition för 2025 som innehåller satsningar på drygt 60 miljarder, varav 27 miljarder går till sänkta skatter för hushållen.

Syftet med sänkningen av skatten är att öka tillväxten och därmed få fler i arbete och utbildning, menar Anna Tenje (M), äldre- och socialförsäkringsminister.

– Sänker man skatten får man fler i arbete och fler går från bidrag till arbete och fler väljer att utbilda sig för att det lönar sig mer, säger hon.

Möts av kritik

Gusten Mårtensson (C), distriktsordförande i Kronoberg, menar däremot att regeringen gör för lite för att få människor i arbete.

– För att få in fler nya i arbete behöver regeringen se till att företagen faktiskt vill anställa fler. Här missar regeringen att presentera förslag på hur det ska ske, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.