Kameraövervakning från matbutiken visar hur en man blir attackerad. Kniven hittades i en kompost, en bit från platsen. Foto: Polisens förundersökning

Åtalas för mordförsök i matbutik i Nybro – blev själv nedhuggen

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man åtalas för att ha försökt knivmörda en man inne på Willys i Nybro. Enligt åtalet ska gärningsmannen själv ha blivit attackerad och knivhuggen av en tredje person kort efter dådet.

Enligt åtalet gick 27-åringen in på Willys i Nybro vid 20-tiden den nionde juli i år. I gången mellan godis och tvättmedel överföll han en annan man med sparkar, slag och knivhugg.

Bakgrunden ska vara en konflikt om en bostad.

Den utsatte mannen fick skador som var livshotande. Samtidigt som butikspersonalen tog hand om honom och larmade polisen, flydde den misstänkte 27-åringen från platsen.

Men enligt åtalet var det inte polisen, utan en 34-årig vän till offret som hittade honom först.

Knivhögg misstänkte gärningsmannen

Ett hundratal meter från butiken, ska 34-åringen ha gått till attack med upprepade knivhugg mot 27-åringen, som klarade sig undan med lindriga skador.

Nu möts männen i Kalmar tingsrätt, där de båda åtalas – 27-åringen för mordförsöket på Willys, vilket han nekar till.

34-åringen åtalas för grov misshandel, han medger delar av händelseförloppet men förnekar brott.

Bägge är även åtalade för ringa narkotikabrott, vilket de erkänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.